• Посилання скопійовано

Знаки безпеки виключать із переліку продукції, щодо якої здійснюють держнагляд

Мінекономіки підкоригує перелік видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд. З нього пропонується виключити вид продукції знаків безпеки і захисту здоров’я працівників

Знаки безпеки виключать із переліку продукції, щодо якої здійснюють держнагляд

13 червня Мінекономіки оприлюднило проєкт постанови КМУ “Про внесення зміни до переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

Розроблено його з метою визначення єдиних, актуальних вимог щодо використання знаків безпеки, для забезпечення працівників здоровими умовами праці.

На сьогодні Мінімальні вимоги до забезпечення знаками безпеки та здоров’я на роботі затверджено наказом Міністерства економіки України від 09.03.2023 р. № 1268, який набере чинності 12.08.2023 р. Про них ми розповідали тут.

Також вимоги до знаків безпеки та охорони здоров’я працівників визначає Технічний регламент знаків безпеки і захисту здоров’я працівників, затверджений постановою КМУ від 25.11.2009 р. № 1262. Проте за змістом він є актом в галузі охорони праці, а не актом у сфері технічного регулювання.

Враховуючи зазначене, проєктом акта пропонується виключити вид продукції знаків безпеки і захисту здоров’я працівників із Переліку видів продукції.

Крім того, з метою визначення єдиних, актуальних вимог щодо використання знаків безпеки, для забезпечення працівників здоровими умовами праці пропонується визнати Технічний регламент таким, що втратив чинність.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з 12 серпня 2023 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»