• Посилання скопійовано

Куди скаржитися бізнесу щодо тиску правоохоронних органів?

Железняк під час зустрічі з бізнесом повідомив, що скарги щодо роботи та порушень відповідних структур можна надсилати на електронну пошту ТСК. Наразі велика кількість скарг від бізнесу надходить щодо роботи БЕБ

Куди скаржитися бізнесу щодо тиску правоохоронних органів?

Вчора Асоціація зустрілась з Головою Тимчасової слідчої комісії Ярославом Железняком. Для інформації, ця комісія займається розслідуванням випадків тиску на бізнес, економічних порушень посадовими особами, корупційними зловживаннями тощо. Її було створено минулого року, туди входять народні депутати України, а представники ЕВА є експертами, що допомагають розглядати та аналізувати кейси щодо порушень. Розповідає ЕВА у своєму Телеграм-каналі.

Зокрема, комісія займається розглядом скарг від бізнесу – щодо роботи правоохоронних, податкових, митних органів тощо. Так, до прикладу, велика кількість скарг від бізнесу є щодо роботи БЕБ. З усіма питаннями ТСК наразі працює. Водночас, за словами пана Железняка, все ж таки, на жаль, БЕБ як структура продемонструвала свою неефективність, тому без перезавантаження про ефективність говорити важко – і тут потрібен новий конкурс за участі міжнародних спостерігачів тощо. Водночас те, що бачать у Комісії – загалом ситуація з тиском правоохоронних структур на бізнес погіршується – і це червоний сигнал, що потребує уваги.

У контексті загалом порушень з боку посадовців пан Железняк повідомив, що скарги щодо роботи та порушень відповідних структур можна надсилати на електронну пошту ТСК, а члени ЕВА можуть надсилати скарги безпосередньо через асоціацію. Водночас навіть якщо скарга була анонімного характеру – на відповідного посадовця просто буде спрямовано більше уваги в роботі щодо його ефективності та чесності виконання ним посадових функцій.

ТСК – важливий інструмент захисту прозорого бізнесу та державного бюджету. Тож закликаємо підприємців ним користуватись, якщо бачите, що органи державної влади ведуть себе не відповідно до букви закону!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»