• Посилання скопійовано

З 25 серпня діє оновлене Положення про ДПСУ

З 25 серпня діє постанова КМУ №888 щодо оновлення змісту Положення про Державну податкову службу для приведення його у відповідність до законодавчих новацій. Зокрема, розширено повноваження податківців щодо накладення штрафів та стягнення коштів з е-гаманців

З 25 серпня діє оновлене Положення про ДПСУ

22 серпня на черговому засіданні КМУ було затверджено зміни до Положення про Державну податкову службу. Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Уряду в ВРУ, у своєму Телеграм-каналі.

Зокрема, внесено зміни в частині визначених для ДПС завдань і прав та уточнення термінології з метою приведення Положення у відповідність до ЗУ від 12.01.2023 №2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» та ЗУ «Про платіжні послуги».

З текстом Постанови №888 можна ознайомитися тут. Оновлене Положення почало діяти з 25 серпня, з дня офіційного опублікування Постанови №888.

 

Подробиці від Мінфіну

Постановою вносяться зміни до Положення, відповідно до яких:

  •   до небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей, які не подали відповідним контролюючим органам ДПС в установлений законом строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків/електронних гаманців платників податків, ДПС застосовуються такі самі фінансові санкції, як і до банків та інших фінансових установ;
  •   ДПС надається право отримувати від небанківських надавачів платіжних послуг та емітентів електронних грошей довідки у порядку та на підставах, визначених законодавством, та на підставі рішення суду – інформацію про обсяг та обіг коштів/електронних грошей на рахунках/ електронних гаманцях;
  •  ДПС надається право стягувати з небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, пеню за несвоєчасне виконання ними рішень суду, рішень керівника органу стягнення (його заступника або уповноваженої особи) у випадках, передбачених законодавством.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»