• Посилання скопійовано

Реформування БЕБ: нові пропозиції від влади

У ВРУ зареєстровано альтернативний законопроєкт №10088-1 про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів із реформування Бюро економічної безпеки України

Реформування БЕБ: нові пропозиції від влади

10 жовтня 2023 року Д. Гетманцев зареєстрував у ВРУ проєкт Закону №10088-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо першочергових заходів із реформування Бюро економічної безпеки України". Він є альтернативним до законопроєкту №10088, про який ми писали тут і тут.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроєктом пропонується внести такі зміни до Закону «Про Бюро економічної безпеки України»:

1) За прикладом практик Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції провести переформування складу та змісту вимог до діяльності конкурсної комісії з призначення Директора БЕБ.

Зазначене дозволить забезпечити проведення нового прозорого конкурсу на зайняття посади керівника Бюро за переважної участі в конкурсній комісії міжнародних експертів.

2) Повноваження першого заступника та заступників Директора БЕБ припиняються достроково, а Кабінетом Міністрів України оголошується новий конкурс на посаду Директора Бюро економічної безпеки України.

3) Упродовж року діючі співробітники Бюро економічної безпеки України підлягають проходженню атестації, а саме:

  • атестація здійснюється згідно з Порядком, який затверджується Директором БЕБ;
  • проводиться кадровою комісією в центральному апараті;
  • її предметом є оцінка професійної компетентності, рівня знань та умінь, професійної етики, доброчесності та наявності конфлікту інтересів.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»