• Посилання скопійовано

ДПС планують уповноважити кваліфікувати ознаки кримінальних правопорушень

За законопроєктом №9662 податковому інспектору заплановано надати право кваліфікувати ознаки кримінальних правопорушень та письмово повідомляти про це відповідні правоохоронні органи

ДПС планують уповноважити кваліфікувати ознаки кримінальних правопорушень

Ми окремо вже розповідали про появу законопроєкту №9662, яким пропонується передбачити можливість для платника податків взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції (зокрема, під час розгляду матеріалів скарг та перевірок).

Але наразі зʼявився пост Южаніної у Телеграм-каналі щодо нових деталей.

Вона підкреслила, що податковому інспектору дадуть право кваліфікувати ознаки кримінальних правопорушень та письмово повідомляти про це відповідні правоохоронні органи.

Южаніна навела цитату з законопроєкту: «Контролюючі органи у разі виявлення під час виконання своїх функцій ознак правопорушень, розслідування яких належить до повноважень правоохоронних органів, письмово повідомляють про це відповідні правоохоронні органи».  

Це означає, що у БЕБ, СБУ, Нацполу, ДБР (які як були, так і залишились «контролерами» економічної безпеки) відповідно до ст. 214 КПКУ з'явиться обґрунтована підстава для порушення протягом 24 годин кримінальної справи за таким повідомленням від податкової.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»