• Посилання скопійовано

Держпродспоживслужба озвучила результати позапланових перевірок торговців тютюном

За даними Держпродспоживслужби, порушення вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення встановлено у 72,0 % позапланових перевірок

Держпродспоживслужба озвучила результати позапланових перевірок торговців тютюном

За даними Держпродспоживслужби, порушення вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення встановлено у 72,0% позапланових перевірок – зазначила Ольга Шевченко, заступник Голови Держпродспоживслужби під час спільного брифінгу з Міністерством охорони здоров’я, Бюро ВООЗ в Україні, Центром громадського здоров’я та ГО «Життя».

Цей захід був приурочений щодо запровадження нових норм у сфері боротьби з тютюнокурінням, а саме встановлення нових вимог до медичних попереджень споживачів тютюнових виробів для куріння та вимог до упакування таких виробів.

«Нові вимоги до медичних попереджень на упакуванні тютюнових виробів для куріння – це важливий етап імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, яка передбачає комплекс заходів для захисту населення від шкоди тютюнових виробів», – зауважила Ольга Шевченко, – «Це ще один крок на шляху євроінтеграції та приведення українського законодавства у відповідність до вимог Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну».

Міністерство юстиції України затвердило 14 наборів медичних попереджень (варіантів тексту та ілюстрацій), розроблених Міністерством охорони здоров’я, технічні вимоги до дизайну та форми маркування, а також порядок нанесення попереджень виробниками тютюнових виробів.

Медичні попередження відповідають вимогам Рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я з боротьби проти тютюну (РКБТ ВООЗ) та базуються на висновках і рекомендаціях незалежних досліджень в країнах, де медичні попередження довели свою ефективність, і дослідженнях в Україні.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»