• Посилання скопійовано

Обережно! Від псевдодетективів БЕБ можуть надходити листи

Фахівці Бюро економічної безпеки України зафіксували випадки розсилки електронних листів невстановленими особами зі сторонніх email-адрес, начебто від імені БЕБ

Обережно! Від псевдодетективів БЕБ можуть надходити листи

Фахівці Бюро економічної безпеки України зафіксували випадки розсилки електронних листів невстановленими особами зі сторонніх email-адрес, начебто від імені БЕБ.

Листи отримують як суб’єкти господарювання,  так і органи державної влади та місцевого самоврядування. В них міститься запит від справжнього працівника  Бюро стосовно надання фінансової інформації та застереження щодо блокування рахунків компанії.

На псевдобланку зазначаються також дані співробітників з контактами. 

Водночас згадувані листи містять посилання, заархівовані файли та додатки, що під час запуску завантажують на комп’ютер користувача шкідливе програмне забезпечення для збору конфіденційних даних. 

У разі отримання таких електронних листів просимо не переходити за посиланнями та не завантажувати файли, аби убезпечити власні пристрої від шкідливих програм, що можуть використовуватися російськими спецслужбами для збору інформації.

Водночас повідомляємо, що всі співробітники БЕБ користуються поштою виключно з доменом @esbu.gov.ua. Усі листи підписуються із застосуванням кваліфікованого електронного підпису. 

Також для листування фахівці Бюро можуть використовувати систему електронного документообігу з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису уповноважених осіб. 

Наголошуємо також, що Бюро економічної безпеки не здійснює блокування фінансових рахунків.

У випадку отримання подібних листів радимо звертатися до органів Національної поліції та Служби безпеки України.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»