• Посилання скопійовано

БЕБ отримало доступ до бази відбитків пальців і відцифрованих облич громадян

БЕБ включено до переліку субʼєктів національної системи біометричної верифікації та ідентифікації з метою надання доступу працівникам Бюро до інформації, яка міститься в цій системі

БЕБ отримало доступ до бази відбитків пальців і відцифрованих облич громадян

Працівники Бюро економічної безпеки (БЕБ) отримали доступ до системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України. Розповідає Судово-юридична газета.

Відповідні зміни внесено Кабміном до пункту 5 Положення про національну систему біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 27.12.2017  №1073.

Цими змінами БЕБ включено до переліку субʼєктів національної системи біометричної верифікації та ідентифікації з метою надання доступу працівникам Бюро до інформації, яка міститься в цій системі.

Нагадаємо, що біометричні дані (параметри) - відцифровані відбитки пальців рук, відцифроване зображення обличчя.

Для біометричної ідентифікації особи взаємодія суб’єктів національної системи здійснюється у формі запитів та відповідей у вигляді наборів даних, які можуть містити інформацію про прізвище, ім’я, по батькові (за наявності); дату народження; стать; місце народження; паспортний документ та його електронний вигляд; біометричні дані (параметри); перетин державного кордону; інші відомості.

Суб’єктами національної системи також є ДМС, Адміністрація Держприкордонслужби, Національна поліція, МВС, Державне бюро розслідувань, МЗС, закордонні дипломатичні установи, Мінінфраструктури, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Національне антикорупційне бюро та Міноборони.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»