• Посилання скопійовано

Комітет Гетманцева підтримав урядову реформу БЕБ (але бізнес проти)

Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики рекомендував прийняти за основу урядовий законопроєкт №10439, а два альтернативних до нього, поданих депутатами, відхилити

Комітет Гетманцева підтримав урядову реформу БЕБ (але бізнес проти)

21 лютого 2024 року Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики рекомендував прийняти за основу урядовий законопроєкт №10439 "Про внесення змін до Закону України “Про Бюро економічної безпеки України” щодо удосконалення роботи Бюро", а два альтернативних до нього (у т.ч. №10439-2, який просив бізнес) відхилити. Про це повідомив Д. Гетманцев.

"Дуже гарячі дискусії та дуже складне рішення. Особливо для мене як автора законопроєкту 10088-1, який відверто є кращим за інші, був підтриманий Комітетом, але з жовтня «не може» бути розглянутий у залі. Буду вимагати розглянути всі законопроєкти разом. Реформу обовʼязково проведемо, але шлях до неї є найтернистіший"- зазначив Гетманцев.

Проєктом Закону №10439 пропонується внести зміни до Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», якими передбачити:

  • вимоги до членів конкурсної комісії на обрання директора БЕБ, їх права та обов’язки, порядок прийняття ними рішень;
  • уточнення підстав звільнення директора БЕБ;
  • встановлення обов’язковості проходження психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа перед призначенням особи на посаду в БЕБ;
  • визначення положень щодо формування та прийняття рішення Комісією з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності БЕБ, уточнення прав і обов’язків її членів та передбачити, що фінансування діяльності зазначеної Комісії та її членів може здійснюватися за рахунок залучення міжнародної технічної допомоги.

Крім того, Прикінцевими та перехідними положеннями проєкту Закону передбачається обов’язкове проходження атестації заступниками Директора Бюро економічної безпеки України в порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України, а також через один рік після припинення чи скасування воєнного стану проведення атестації працівників Бюро економічної безпеки України, які призначені на посади до набрання чинності цим Законом.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»