• Посилання скопійовано

БЕБ обговорило з бізнесом подальші кроки у детінізації нелегального ринку тютюну

Під час заходу правоохоронці та представники тютюнової галузі обговорили актуальні питання боротьби з нелегальним ринком підакцизної продукції та визначили шляхи подальшої співпраці у детінізації ринку

БЕБ обговорило з бізнесом подальші кроки у детінізації нелегального ринку тютюну

Бюро економічної безпеки України розповідає, що до участі в робочій зустрічі долучились керівник підрозділу детективів захисту економіки у сфері обігу підакцизних товарів БЕБ Віктор Лисенко, т.в.о. заступника керівника відділу Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ Євген Дубовий, заступник начальника Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Володимир Ценов, а також члени української асоціації виробників тютюнових виробів «Укртютюн».

Під час заходу правоохоронці та представники тютюнової галузі обговорили актуальні питання боротьби з нелегальним ринком підакцизної продукції та визначили шляхи подальшої співпраці у детінізації ринку.  Зокрема, йшлося про законодавчі ініціативи та результати роботи правоохоронців у цьому напрямку.

За словами керівника підрозділу детективів захисту економіки у сфері обігу підакцизних товарів БЕБ Віктора Лисенко, за час роботи міжвідомчої робочої групи правоохоронці вилучили понад 14 млн пачок сигарет. З них понад 8,8 млн було вилучено Бюро економічної безпеки. Крім того, детективи вилучили 380 тисяч електронних сигарет та понад 69 тонн тютюну.

Наприкінці зустрічі представники легальних виробників тютюнових виробів наголосили на важливості конструктивного діалогу між відомствами та асоціацією, а також висловили вдячність правоохоронцям за системну протидію нелегальному ринку тютюну.

Довідково: у вересні 2023 року Прем’єр-міністр України дав доручення щодо активізації протидії незаконному обігу підакцизних товарів, тобто алкогольних напоїв, тютюнових виробів тощо.

На виконання доручення було створено міжвідомчу робочу групу. До її складу увійшли Бюро економічної безпеки, Державна податкова служба, Держмитслужба, Держаудитслужба та інші правоохоронні органи. Координацію роботи групи здійснює БЕБ.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»