• Посилання скопійовано

БЕБ виявило схему ухилення від податків у відомій службі таксі

Детективами БЕБ розкрито організатора схеми, який використовуючи нотаріальні довіреності, оформлював фіктивних фізичних осіб - підприємців партнерами всесвітньовідомої служби таксі

БЕБ виявило схему ухилення від податків у відомій службі таксі

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України спільно з колегами-правоохоронцями викрило схему ухилення від сплати податків у великих розмірах.

Слідством встановлено, що організатор схеми, використовуючи  нотаріальні довіреності, оформив фіктивних фізичних осіб - підприємців партнерами всесвітньовідомої служби таксі. 

Кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховувалися на електронні гаманці компанії-нерезидента та згодом надсилалися до України партнерам для оплати роботи водіїв. 

Надалі підозрюваний, використовуючи реквізити та банківські рахунки фіктивних ФОПів, отримував кошти від служби таксі нібито за оплату «інформаційно-посередницьких послуг». Після цього виводив їх у готівку через каси в банках. 

При цьому кошти не декларувалися, з них не сплачувався податок з доходів фізичних осіб, а бухгалтерська звітність не подавалася. 

Таким чином фігурант вивів у готівку 18,7 млн грн, приховав отримані прибутки та уник сплати понад 3,3 млн грн податків. 

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області та вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, чорнові записи тощо.

Згаданій особі було повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 212 ККУ (умисне ухилення від сплати податків вчинене за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах) триває. Детективи проводять необхідні слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до злочину.

Оперативний супровід здійснюють працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. Процесуальне керівництво – прокурори  Офісу Генерального прокурора.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»