• Посилання скопійовано

БЕБ взялося за перевірки торговців технікою щодо ухилення від сплати ними податків

Для розрахунків з клієнтами компанія використовує реквізити підконтрольних фізичних осіб – підприємців, ухиляючись у такий спосіб від сплати податку на прибуток. Для встановлення розміру завданих бюджету збитків призначено низку експертиз

БЕБ взялося за перевірки торговців технікою щодо ухилення від сплати ними податків

Детективи ТУ БЕБ у місті Києві викрили столичне підприємство в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанія займається продажем техніки всесвітньо відомих виробників.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємство з 2022 року через власну мережу магазинів реалізовує телефони, навушники, годинники, комп’ютери та аксесуари до них. Для розрахунків з клієнтами компанія використовує реквізити підконтрольних фізичних осіб - підприємців, ухиляючись у такий спосіб від сплати податку на прибуток. Для встановлення розміру завданих бюджету збитків призначено низку експертиз. 

Детективи БЕБ провели 11 санкціонованих обшуків в офісах, магазинах, складських приміщеннях та за адресами проживання фігурантів кримінального провадження.

У результаті вилучено понад 1000 одиниць техніки без документів щодо її походження та необліковану готівку в різній валюті, що в гривневому еквіваленті становить майже 42 млн грн.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 ККУ, триває. 

Оперативний супровід – детективи Департаменту детективів внутрішньої безпеки та захисту працівників БЕБ. Процесуальне керівництво – прокурори Київської міської прокуратури.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»