• Посилання скопійовано

За підприємницьку діяльність без реєстрації - адмінштраф 17000 грн: судова практика

Фізособа займалася вирощуванням с/г культур без реєстрації та відповідно без сплати податків. Суд постановив накласти адмінштраф у розмірі 17000 грн

За підприємницьку діяльність без реєстрації - адмінштраф 17000 грн: судова практика

Судова влада України повідомляє, 30 березня 2020 року  суддею Новотроїцького районного суду було винесено постанову, якою визнано винним громадянина П., за частиною першою статті 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 1 (однієї) тисячі  неоподаткованих мінімумів доходів громадян що становить 17000,00 гривень (сімнадцять тисяч  гривень).

Встановлено, що правопорушник здійснював фінансово-господарську діяльність без державної реєстрації упродовж 2016-2018 років з виробництва та продажу сільськогосподарської  продукції. Порушення було виявлено під час перевірки. Правопорушник свою вину в судовому засіданні не визнав, мотивуючи це тим, що вирощував зерно на 12 га, - озиму пшеницю та на 6 га, - ярову пшеницю для годівлі худоби, зерно не реалізовував, декларував доходи від даної діяльності, не здійснював державну реєстрацію у зв'язку з тим, що дорого платити податки.

Суд дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку що його вина підтверджена і кваліфікована правильно, оскільки під господарською діяльністю розуміється діяльність суб'єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення  та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність, при цьому господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб'єкти підприємництва підприємцями. 

В апеляційній скарзі правопорушник просить скасувати постанову Новотроїцького районного суду від 30 березня 2020 року, оскільки він вважає, що його справа була розглянута формально і суд не врахував факт проживання  в малонаселеному пункті, де залишилось проживати не більше 20 осіб, і він має на утриманні двох неповнолітніх дітей, не отримує від держави ні пільг, ні субсидій, є сумлінним платником податків, використовує земельні ділянки, які за своєю якістю можна віднести до деградованих та малородючих.

Херсонський апеляційний суд 25 травня 2020 року, залишаючи апеляційну скаргу без задоволення, а постанову  Новотроїцького районного суду без змін   виходив з того, що висновок суду першої інстанції про доведеність вини громадянина П., у вчиненні адміністративного правопорушення є законним та обґрунтованим.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 662/477/20.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Судова влада України

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»