• Посилання скопійовано

За зберігання пального без ліцензії у резервуарі буде штраф: судова практика

Якщо платник акцизу не довів, що резервуар, в якому зберігалась частина отриманого пального, є додатковим пересувним паливним баком, то на нього чекатиме штраф

За зберігання пального без ліцензії у резервуарі буде штраф: судова практика

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду відмовлено в задоволенні адміністративного позову фізичної особи-підприємця до Головного управління ДПС у Хмельницькій області про визнання протиправними та скасування податкового повідомлення-рішення на суму 500 тисяч гривень.

Суть справи зводиться до того,  що у ході фактичної перевірки суб’єкта господарювання, проведеної податківцями, було встановлено факт зберігання пального без наявності ліцензії. Під час розгляду справи у суді позивач стверджував, що усе придбане пальне розлив до паливних баків сільськогосподарської техніки та обладнання, а тому висновки контролюючого органу про зберігання пального без ліцензії безпідставні.

Водночас, позивач не довів що резервуар, в якому зберігалась частина отриманого пального, є додатковим пересувним паливним баком, а також те, що такий резервуар на момент отримання пального знаходився у місці його відвантаження. За таких обставин суд прийшов до висновку, що контролюючим органом правомірного встановлено порушення платником ч. 1, ч. 8 ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Джерело: ДПС у Хмельницькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»