• Посилання скопійовано

Українцям дозволять вільно купувати засоби для «прослушки»?

Придбання та збут засобів негласного отримання інформації пропонують декриміналізувати, залишивши відповідальність лише за незаконне використання таких пристроїв

Українцям дозволять вільно купувати засоби для «прослушки»?

Народний депутат Олександр Бригинець вніс до парламенту законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (реєстр. № 3098).

Нардепа стурбувало те, що наразі немає чітких критеріїв для визначення таких пристроїв. «При бажанні, можна визнати спеціальними  технічними засобами негласного отримання інформації будь-який пристрій з функціями фото-відеозйомки чи аудіозапису, наприклад, сучасний стільниковий телефон», - вказує автор проекту у пояснювальній записці.  

Тому він запропонував вилучити з Кримінального кодексу положення про те, що за контрабанду вказаних пристроїв передбачена така ж відповідальність, як і за незаконне ввезення вибухівки, зброї та боєприпасів, тобто – від 3 до 7 років ув’язнення із конфіскацією предметів контрабанди.

Також пропонується скасувати відповідальність за незаконне придбання або збут технічних засобів негласного отримання інформації, яка наразі передбачена законодавством у вигляді штрафу 3400-17000 грн або ув’язнення строком до 4 років. Таку відповідальність нардеп пропонує залишити лише за незаконне використання вказаних пристроїв.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»