• Посилання скопійовано

З 22 серпня почнуть діяти штрафи за несвоєчасне розмитнення авто з «єврономерами»

У разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн.

З 22 серпня почнуть діяти штрафи за несвоєчасне розмитнення авто з «єврономерами»

Митниця ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, повідомляє, що з 22 серпня 2019 року (через 270 днів з дня набрання чинності Законом України №2612 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України») вступають в силу нові санкції за порушення митного законодавства при ввезенні транспортних засобів особистого користування в режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

З урахуванням законодавчих змін органи доходів і зборів зобов’язані складати протоколи про порушення митних правил за ознаками ст. 469470 та 481 МКУ в новій редакції в залежності від виявленого правопорушення.

Так, у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн. або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Так, перевищення від 20 до 30 діб – сума штрафу складатиме 85 тис. грн., понад 30 діб, також у разі втрати або розкомплектування транспортного засобу – 170 тис. грн. або конфіскація.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого транспортного засобу у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»