• Посилання скопійовано

Обчислення винагороди адвокатів тепер за оновленими правилами

Уряд удосконалив існуючий механізм обчислення розміру винагороди, відшкодування витрат та їх виплати адвокатам, які надають безоплатну вторинну правову допомогу в кримінальному, цивільному, адміністративному процесах

Обчислення винагороди адвокатів тепер за оновленими правилами

Кабмін постановою від 20.12.2017 р. № 1049 вніс зміни до постанови КМУ від 17.09.2014 р. № 465 "Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу".

Постановою обмежено розмір винагороди адвоката за надання безоплатної вторинної правової допомоги на окремій стадії провадження чи процесу:

- 30-ма розмірами прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на момент подання адвокатом акта,

- 50-ма розмірами - якщо тривалість стадії провадження чи процесу становить понад один рік.

Крім того, передбачено, що розмір оплати за годину роботи адвоката з надання правової допомоги (Огод) становить:

  • 2,5% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на момент подання адвокатом акта, — якщо відповідна стадія провадження чи процесу або остання дія адвоката в межах виконання доручення центру завершилася до 1 січня 2018 року;
  • 5% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на момент подання адвокатом акта, — починаючи з 1 січня 2018 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»