• Посилання скопійовано

Чи подається «нульова» декларація з податку на прибуток та ПДВ, якщо діяльність відсутня

ДФС роз’яснила свою точку зору щодо подання податкової звітності з податку на прибуток та ПДВ у разі, якщо госпдіяльність платником не проводилась і відсутні показники, які підлягають декларуванню

Чи подається «нульова» декларація з податку на прибуток та ПДВ, якщо діяльність відсутня

Податківці у листі від 05.08.2016 р. № 17619/10/26-15-12-05-11 зазначають, що відсутність діяльності по-різному впливає на обов'язок подання декларації з податку на прибуток та декларації з ПДВ.

Декларація з податку на прибуток

У разі наявності у платника податку на прибуток будь-яких показників за 2015 р., які підлягають декларуванню (в т.ч. показників, які мають нульове значення або підлягають декларуванню у складі фінансової звітності, що подається разом з декларацією), платники податку на прибуток зобов’язані подавати податкову декларацію за 2015 рік та форми фінансової звітності у терміни передбачені п. 49.18 ПКУ.

 

Декларація з ПДВ

Платники ПДВ ж мають право не подавати до контролюючих органів податкові декларації з ПДВ за звітні періоди, в яких не проводилась госпдіяльність та відсутні показники, які підлягають декларуванню (в т. ч. суми від’ємного значення попередніх періодів).

Проте якщо платником податку господарська діяльність протягом звітного (податкового) періоду не проводилась, але такий платник податку має суми від’ємного значення попередніх періодів, що підлягають відображенню в декларації звітного (податкового) періоду, то декларація за такий звітний (податковий) період подається (п. 49.2 ПКУ).

Але, якщо платником ПДВ госпдіяльність протягом звітного (податкового) періоду не проводилась та  такий платник податку не має суми від’ємного значення попередніх періодів, що підлягають відображенню в декларації звітного (податкового) періоду, то Декларація за такий звітний (податковий) період не подається.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»