• Посилання скопійовано

Малі підприємства разом з декларацією з прибутку за ІІІ квартал мають подавати оновлену фінзвітність

З метою належного декларування податку на прибуток за ІІІ квартал 2019 року підприємства мають подавати разом з декларацією актуальні (оновлені) форми фінансової звітності. Про це повідомили одеські податківці

Малі підприємства разом з декларацією з прибутку за ІІІ квартал мають подавати оновлену фінзвітність

ДПС в Одеській області повідомляє, що 23.07.2019 набрав чинності наказ Мінфіну від 31.05.2019 р. №226 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» (далі – наказ №226).

Так, наказом №226 внесені зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку, зокрема форму фінансової звітності №1-м «Баланс» доповнено новими показниками:

  • Нематеріальні активи – 1000;
  • Первісна вартість – 1001;
  • Накопичена амортизація – 1002.

Відповідно п. 46.2 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ. При цьому фінансова звітність є додатком до податкової декларації з податку на прибуток та її невід’ємною частиною.

Враховуючи викладене, з метою належного декларування податку на прибуток за три квартали 2019 року підприємства подають декларацію та актуальні (оновлені) форми фінансової звітності.

Останній день подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств за три квартали цього року 11 листопада 2019 року.

 

Від редакції: Оскільки фінзвітність є невід'ємною частиною декларації з прибутку, то її подання не за встановленою формою призведе до визнання декларації податківцями як неподаної. За це чекатиме штраф у розмірі 170 грн. А за повторне порушення чекатиме штраф у сумі 1020 грн. На це вказували податківці ось тут

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»