• Посилання скопійовано

Встановлено середню вартість путівки для виплати грошової компенсації "чорнобильцям"

Така компенсація виплачуватиметься з розрахунку 35% чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність

Встановлено середню вартість путівки для виплати грошової компенсації  "чорнобильцям"

Для реалізації прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на отримання за їхнім бажанням грошової компенсації замість путівки Урядом прийнято рішення встановити середню вартість путівки. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Така компенсація виплачуватиметься з розрахунку 35% чинного на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні).

Це передбачено розробленою Мінсоцполітики постановою КМУ від 08.11.2017 р. №838 „Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Прийняття постанови забезпечить виконання Закону „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” та проведення виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки з 1 січня 2018 року, і сприятиме реалізації принципу соціальної справедливості.

Виплата зазначеної компенсації проводитиметься за бюджетною програмою 2501200 ,,Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Реалізація акта не потребуватиме додаткових видатків із Державного бюджету України.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»