• Посилання скопійовано

Встановлено розміри компенсації санаторних путівок «чорнобильцям» на 2019 рік

Уряд на черговому засіданні 16 січня встановив розміри компенсації санаторних путівок «чорнобильцям» на 2019 рік

Встановлено розміри компенсації санаторних путівок «чорнобильцям» на 2019 рік

Кабмін постановою від 16.01.2019 р. № 22 визначив розмір грошової допомоги особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2019 році.

Згідно з прийнятим рішенням розміри такої допомоги для компенсації становлять за лікування або оздоровлення чи відпочинок:

  • осіб, віднесених до категорії 1, — 7 300 гривень;
  • осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) — 22 200 гривень;
  • дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює,  — 14 500 гривень.

Постановою забезпечено права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування.

Рішенням, яке прийняте на виконання Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, надано можливість громадянам самостійно вибирати заклади для санаторно-курортного лікування.

Ця постанова набере чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 січня 2019 року.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»