• Посилання скопійовано

19 липня – останній день для сплати ЄСВ за ІІ квартал 2019 року ФОПами за новими рахунками

ФОПи мають сплачувати ЄСВ за кожний квартал до 20 числа наступного місяця

19 липня – останній день для сплати ЄСВ за ІІ квартал 2019 року ФОПами за новими рахунками

ДФС у Львівській області нагадує, що адміністрування єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ) регламентується спеціальним Законом України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (зі змінами та доповненнями), яким визначено, що платники ЄСВ зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати ЄСВ.

Заповнення та подання звітності з ЄСВ регламентується Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, який затверджений наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. №435 (далі – Порядок №435).

Звертаємо увагу, що

п’ятниця, 19 липня 2019:

останній день сплати ЄСВ фізичними особами – підприємцями, в тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування та особами, які провадять незалежну професійну діяльність і членами фермерського господарства за IІ квартал;

понеділок, 22 липня 2019:

останній день подання звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (форма №Д4 (місячна)) роботодавцями за червень.

 

Від редакцїі: Свого часу чернівецькі податківці вже роз'яснювали, які числа будуть граничними строками для сплати ЄСВ за квартали 2019 року. Зокрема, фізособи-підприємці мають сплачувати поквартально за 2019 рік – не пізніше 19 квітня, 19 липня, 18 жовтня та 17 січня 2020 року відповідно.

Нагадуємо що мінімальний страховий внесок з ЄСВ за місяць у 2019 році складає 918,06 грн., тобто квартальний платіж має бути не менше 2754,18 грн.

І ще не забувайте, що з 2 травня 2019 року вже діють нові рахунки для сплати ЄСВ. Їх можна знайти за посиланням. Саме на них потрібно перераховувати кошти за ІІ квартал 2019 року. Символ, який є складовою рахунку, для ФОПів та самозайнятих осіб, – 204. Про це дивиться тут.

Як заповнювати платіжне доручення для сплати ЄСВ, дивиться тут.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»