• Посилання скопійовано

Уряд перерозподілить ЄСВ, аби ФСС виплатив борги по лікарняним

Оприлюднено проект змін до Пропорцій розподілу ЄСВ (додаток до постанови КМУ №675)

Уряд перерозподілить ЄСВ, аби ФСС виплатив борги по лікарняним

На сайті СПО профспілок опубліковано для обговорення проект постанови КМУ "Про внесення змін до додатка постанови КМУ від 26.11.2014 р. №675". Тобто пропонується внести зміни до Пропорцій розподілу ЄСВ.

Ознайомитися з проектом можна тут>>

 

Для чого потрібні ці зміни?

Прийняття проекту дозволить правлінню ФСС внести зміни до Бюджету Фонду на 2019 рік та погасити заборгованість з виплати матеріального забезпечення у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Як зазначено у пояснювальній записці, станом на 01.07.2019 р. заборгованість з виплати матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності становила 1 452,8 млн грн. 

 

Що пропонується?

1. Тимчасово у серпні 2019 року зменшити частку ЄСВ, яку спрямовують на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття з 5,0026% до 0,1321%, та збільшити її на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, з 9,3759% до 14,2464%

2.  Встановити з 1 січня 2020 року частку ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування:

  • на випадок безробіття у розмірі 4,8058%,
  • у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, - 9,5727%.

Очікується, що ця постанова набере чинності з 1 серпня 2019 року (крім пп. 1 п. 1 постанови, яка набере чинності з 1 січня 2020 року).

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»