• Посилання скопійовано

Інформація для ФОП! ЄСВ за ІІІ квартал слід сплатити на нові рахунки до 18 жовтня (включно)

З 1 жовтня 2019 року діють нові міжнародні номери рахунків для сплати ЄСВ. Саме за їхніми реквізитами слід сплачувати ЄСВ за ІІІ квартал 2019 року

Інформація для ФОП! ЄСВ за ІІІ квартал слід сплатити на нові рахунки до 18 жовтня (включно)

ДПС у Чернівецькій області нагадує, що платниками ЄСВ є, зокрема, фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (єдиний податок).

Базою нарахування ЄСВ для підприємців є суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ.

При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (в 2019 році – 918,06 грн).

Підприємці сплачують ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

Також можна сплачувати ЄСВ у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа кожного місяця поточного кварталу.

При цьому суми ЄСВ, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

Отже, граничний термін сплати ЄСВ для підприємців 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

У разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем. Зазначена норма передбачена п. 4 ч. 1 ст. 4п. 3 ч. 1 ст. 7абз. 3 ч. 8 ст. 9ст. 25 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VІ.

Крім того, у податковому відомстві Буковини акцентують увагу платників податків, з 1 жовтня 2019 року діють нові міжнародні номери рахунків для сплати ЄСВ. Реквізити нових рахунків розміщені на субсайті територіальних органів ДПС у Чернівецькій області у рубриці «Бюджетні рахунки».

 

Від редакції

Свого часу чернівецькі податківці вже роз'яснювали, які числа будуть граничними строками для сплати ЄСВ за квартали 2019 року. Зокрема, фізособи-підприємці мають сплачувати поквартально за 2019 рік – не пізніше 19 квітня, 19 липня, 18 жовтня та 17 січня 2020 року відповідно. Про це також вони вказували в окремому повідомленні

Але, наприклад, львівські податківці наводять інший граничний строк - 21 жовтня. Тобто єдиного варіанту щодо граничного строку сплати ЄСВ наразі у податківців не має. Тому аби не визнали сплату ЄСВ 21 числа несвоєчасною, краще сплатити його 18 жовтня. Але кожен ФОП самостійно вирішує для себе, як йому бути у такій ситуації. 

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»