• Посилання скопійовано

Податкова реформа-2020: опубліковано закон зі змінами в адмініструванні ЄСВ!

Сьогодні, 26 лютого, офіційно опубліковано Закон №465-IX щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (раніше законопроект №1209-1)

Податкова реформа-2020: опубліковано закон зі змінами в адмініструванні ЄСВ!

Сьогодні, 26 лютого 2020 року, у "Голосі України" №37 (7294) опубліковано  Закон України від 16.01.2020 р. №465-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві" (раніше це був законопроект №1209-1).

Це один із законів, яким запроваджується податкова реформа - 2020.

Він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування (тобто з 27 лютого 2020 року), крім:

  • абзацу четвертого підпункту 3, абзаців двадцять першого, двадцять другого, двадцять сьомого підпункту 10 пункту 1 (зміни до абзацу чотирнадцятого статті 1, частин тридцять шостої та тридцять восьмої ст. 15 Закону №481), пункту 6 (зміни до Закону  "Про захист прав споживачів") розділу I цього Закону, які набирають чинності з дня набрання чинності Законом №128-IX у частині застосування програмних РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг;
  • абзаців третього - сьомого та чотирнадцятого пп. 2 пункту 9 розділу I цього Закону (зміни до частини четвертої статті 25 Закону про ЄСВ щодо направлення вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску), які наберуть чинності з 1 липня 2020 року;
  • пункту 1 розділу I цього Закону в частині регулювання рідин для електронних сигарет, який набере чинності з 1 січня 2021 року, крім абзаців двадцять другого - двадцять дев’ятого підпункту 10 (зміни до частини сорок четвертої статті 15), абзаців дев’ятого - десятого підпункту 14 (зміни до абзацу двадцять третього частини другої статті 17), які наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону;
  • пункту 12 розділу I цього Закону щодо змін до Митного тарифу України, встановленого Законом України "Про Митний тариф України", який набере чинності з 1 січня 2021 року.

Докладно про всі зміни, внесені Законом №465, ми розкажемо вже найближчим часом у циклі статей від редакції. Стежте за оновленням стрічки новин! Про зміни за законопроектом ми писали тут.

А що зі законопроектом №1210?

11 лютого законопроект №1210  відправлено на підпис Президенту.

Протягом 15-ти днів після отримання закону (тобто до сьогодні, 26.02)  В. Зеленський має або підписати його, або повернути зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до ВРУ для повторного розгляду (ветувати).

Про підписання та офіційне опублікування закону повідомимо в окремій новині.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»