• Посилання скопійовано

Дія.City запрацює у першій половині 2021 року

Дія.City — це спеціальний правовий режим для IT-компаній. Наразі у Верховній Раді зареєстровано законопроєкти, що дозволять запустити Дія.City

Дія.City запрацює у першій половині 2021 року

“Наша амбітна мета — перше півріччя 2021 року, коли проєкт Дія. City запрацює, і будуть перші резиденти. Я вірю, що це прискорить у геометричній прогресії розвиток ІТ та креативної індустрії, а потім ми це масштабуємо на всю країну. Тобто глобальна наша мета — це зміна податкової системи в усій країні”, – про це заявив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв'ю, повідомляється на сторінці Мінцифри у Facebook.

Дія City — це спеціальний правовий режим для IT-компаній. Наразі у Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкти, що дозволять запустити Дія City.

За словами Михайла Федорова, Дія. City – це пілот для перезапуску всієї економіки України. За кілька років, після переведення усіх державних послуг в онлайн, таку податкову модель можна буде адаптувати на всю країну.

Зокрема, за 5 років Дія. City дозволить збільшити об'єм ринку IT вдвічі — до $11,8 млрд, а кількість робочих місць до 450 тисяч.

Серед основних критеріїв вступу до Дія. City:

  • компанії мають належати за видом економічної діяльності до айті- і креативної індустрії
  • структура компанії має складатися мінімум з дев’яти співробітників
  • середня заробітна плата становити – 1200 євро

Дія. City – це одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії у світі. Проєкт лібералізує трудові відносини та запровадить вигідні умови оподаткування. Також структура компаній та система сплати податків дозволить залучати більше інвестицій та виходити на міжнародні ринки.

***

Читайте також:

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»