• Посилання скопійовано

До 11 липня 2022 року можна подавати інформацію про бенефіціарів без штрафів: опубліковано закон

8 жовтня Зеленський підписав, а 9 жовтня опубліковано Закон №1805 щодо продовження строків інформування про бенефіціарів. Цей закон почне діяти з 10 жовтня

До 11 липня 2022 року можна подавати інформацію про бенефіціарів без штрафів: опубліковано закон

8 жовтня Президент підписав Закон №1805-ІХ «Про внесення зміни до Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". Про це йдеться у карточці законопроєкту №5807.  

Закон набирає чинності 10 жовтня 2021 року (з дня, наступного за днем офіційного опублікування в «Голосі України» від 09.10.2021 р. №193). 

З текстом Закону можна ознайомитися тут. 

Нагадуємо, що граничним терміном подання документів щодо бенефіціарів мало бути 10 жовтня. Проте ще 6 жовтня Мін'юст висловився, що штрафів у жовтні-листопаді за несвоєчасне інформування не буде.

І ось 8 жовтня народні депутати ВРУ прийняли у І читанні та в цілому законопроєкт №5807. Про це ми писали тут.

За висновком Комітету ВРУ від 6 жовтня, законопроєкт має нову редакцію. Вона містить в собі тільки одну норму щодо перенесення граничного строку подання інформації про бенефіціарів на 11 липня 2022 року. Тобто винятків для окремих підприємств, які містилися в первинній редакції, вводити не планується.

Всі новини на тему бенефіціарів читайте за посиланням

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»