• Посилання скопійовано

Скільки коштуватиме помилка у платіжці на сплату податків

У разі невірного заповнення реквізитів платіжних документів кошти не надійдуть до відповідного рахунку бюджетної класифікації. Тому не буде погашена сума грошового зобов’язання платника податків

Скільки коштуватиме помилка у платіжці на сплату податків

ДФС в Кіровоградській області звертають увагу на те, що у разі невірного заповнення реквізитів платіжних документів або помилкового спрямування коштів на невідповідний код бюджетної класифікації, кошти не надійдуть до відповідного рахунку бюджетної класифікації, а отже не буде погашена сума грошового зобов’язання платника податків.

За непогашення платником податків у встановлені терміни самостійно визначеного грошового зобов’язання такий платник податків несе відповідальність, встановлену ст. 126 ПКУ, а саме:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім цього, згідно п. 129.1 ПКУ, за кожний календарний день прострочення сплати податкового зобов’язання нараховується пеня за кожний календарний день прострочення у його сплаті, починаючи з 91 календарного дня (з 271 календарного дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання, із розрахунку 100% річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

В зв’язку з цим, у фіскальній службі Кіровоградщини наголошують: з метою  уникнення помилок  та запобігання нарахування штрафних санкцій при сплаті  платежів, платникам необхідно дотримуватися  вимог наказу МФУ від 24.07.2015 р. №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» з урахуванням змін внесених Наказом Мінфіну від 11.03.2019 р. №104.

***

Читайте також: Неправильно вказали ЄДРПОУ у платіжці зі сплати податку: як виправити?

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»