• Посилання скопійовано

Молодь до 26 років пропонують звільнити від ПДФО

Відповідні зміни запропоновано внести до ст. 165 ПКУ законопроектом №10413

Молодь до 26 років пропонують звільнити від ПДФО

2 липня 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №10413 "Про внесення зміни до статті 165 Податкового кодексу України щодо молоді від сплати податку на доходи фізичних осіб". Переглянути його можна тут.

 

Що саме планують змінити? 

Цим документом пропонується доповнити пункт 165.1 ПКУ підпунктом 165.1.60. Згідно з ним до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО не включатиметься сума будь-яких доходів фізосіб, вік яких не досяг 26 років.

 

Чому виникла така ініціатива?

Як зазначено у пояснювальній записці, у Польщі, наприклад, молодь до 26 років з 1 серпня цього року буде звільнена від сплати податку для фізичних осіб (PIT). Податок PIT в Польщі становить 18% як і в Україні.  Передбачається, що від податку звільнятимуться молоді люди, річні доходи яких на рік не перевищуватимуть 85,5 тис. злотих (22 тис. доларів).

Законотворці вважають, що в час, коли за даними представництва ООН в Україні, кожен п'ятий українець є потенційним мігрантом, прийняття Закону України, який би звільнив молодь від сплати ПДФО, є "першочерговим кроком для спасіння України та припинення широкомасштабної трудової міграції українців".

На їхню думку, такий Закон дозволив би молодим українцям започаткувати свій перший бізнес, а також створим би умови для повернення молодих українців з-за кордону.

 

Коли ці зміни можуть набрати чинності?

У разі прийняття цього закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та діятиме до прийняття окремого рішення Верховної Ради України з цього питання. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»