• Посилання скопійовано

Платник ПДВ постачає товари неплатнику: заповнюємо розділ 1 Реєстру податкових накладних

Податківці роз'яснили, як платнику, який постачає товари неплатнику ПДВ заповнити графи розділу І Реєстру виданих та отриманих податкових накладних

Платник ПДВ постачає товари неплатнику: заповнюємо розділ 1 Реєстру  податкових накладних

Порядок ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних (далі – Реєстр) затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.2013 № 708, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.12.2013 за № 2118/24650.

При занесенні до розділу І «Видані податкові накладні» Реєстру податкових накладних, що виписані при постачанні товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований платником ПДВ:

- у графі 1 записується порядковий номер податкової накладної;

- до граф 2, 3 переносять відповідні реквізити податкової накладної;

- у графі 4 «вид документа» проставляється позначення «ПНП02» (постачання неплатнику податку);

- у графі 5 «найменування (прізвище, ім’я, по батькові - для фізичної особи – підприємця) покупця» записується «Поставка неплатнику податку» або «Натуральна виплата в рахунок оплати праці фізичним особам» тощо;

- у графі 6 «Індивідуальний податковий номер платника податку – покупця» проставляється нуль «O»;

- у графах 7 - 13 відображаються вартісні показники щодо поставки товарів/послуг.

З цим та іншими роз’ясненням можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Міндоходів у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (дане роз’яснення у категорії 101.21). 

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»