• Посилання скопійовано

Уряд оновив порядок реєстрації ПН та РК в ЄРПН

21 квітня на черговому засіданні Уряд затвердив зміни до Порядку реєстрації ПН та РК в ЄРПН

Уряд оновив порядок реєстрації ПН та РК в ЄРПН

21 квітня Уряд затвердив постанову "Про внесення змін до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних". Це виходить з порядку денного та трансляції засідання Уряду від 21.04.2021 року.

Цей документ передбачає зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних. Зокрема, проєктом постанови передбачено:

  1. введення узагальненого порядку реєстрації ПН та РК у вихідний або святковий день, якщо граничні строки реєстрації ПН та РК припадають на ці дні. Нагадаємо, що в такому разі такий день вважається операційним днем.  Пов'язано це з появою з 23 травня нового окремого строку реєстрації зведених ПН (20 число наступного місяця за їх складанням). Але це формальність у вигляді приведення норм у відповідність до Закону;
  2. заміна поняття "електронний цифровий підпис" на "кваліфікований електронний підпис";
  3. заміна абревіатури "ДФС" на "ДПС".

Передбачається, що зміни наберуть чинності з дня їх опублікування. 

З текстом постанови №378 можна ознайомитися тут. Аналіз змін буде наведено в окремому аналітичному матеріалу.

***

Читайте також: З 23 квітня діє оновлений Порядок реєстрації ПН та РК в ЄРПН: що змінилося?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»