• Посилання скопійовано

Чи може провайдер бути платником єдиного податку?

Податківці вважають, що послуги інтернет-зв’язку належать до діяльності у сфері телекомунікацій. А відтак, підприємці, які здійснюють діяльність з надання цих послуг повинні мати ліцензії і не можуть бути платниками єдиного податку

Чи може провайдер бути платником єдиного податку?

ДФСУ у листі  від 25.08.2015 р. № 8135/П/99-99-15-03-01-14 зазначила, що не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність з надання послуг пошти (крім кур’єрської діяльності) та зв’язку (крім діяльності, що не підлягає ліцензуванню).        

Відповідно до Національного класифікатора ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» клас 60.20 «Діяльність у сфері телевізійного мовлення» розділу 60 «Діяльність у сфері радіомовлення та телевізійного мовлення» та клас 61.30 «Діяльність у сфері супутникового електрозв’язку» розділу 61 «Діяльність у сфері проводового електрозв'язку» належить до секції J «Інформація та телекомунікації».        

Сфера телекомунікацій є складовою частиною галузі зв’язку України.  Діяльність у цій сфері  здійснюється за умови включення до реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій, а у визначених законом випадках також за наявності відповідних ліцензій та/або дозволів.  

Враховуючи викладене, суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері зв’язку, що підлягає ліцензуванню, не можуть застосовувати спеціальний податковий режим, оскільки зазначена діяльність не відповідає умовам перебування на спрощеній системі оподаткування.      

Для отримання можливості переходу на спрощену систему оподаткування у разі нездійснення послуг, що підлягають ліцензуванню, суб’єкт господарювання повинен анулювати наявну ліцензію та подати до контролюючого органу у встановлений ПКУ термін заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування.        

Водночас податківці зауважують, що кожен конкретний випадок виникнення податкових взаємовідносин потребує більш детального аналізу документів. Тому у разі виникнення додаткових запитань платник податків може звернутися безпосередньо до ДПІ за місцем реєстрації госпсуб'єкта з одночасним наданням копій первинних документів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»