• Посилання скопійовано

Спрощена система оподаткування – не пільга!

Знову піднімається питання щодо спрощеної системи оподаткування і знову високопосадовці говорять про єдиний податок як про пільгу для підприємців. Але це не пільга! - Оксана Продан

Спрощена система оподаткування – не пільга!

Спрощенка – це можливість підприємцям маленьким працювати легально, підприємцям сильнішим створювати нові продукти та послуги, юридичним особам працювати незалежно від фіскалів і економити на корупційному податку.

Спрощенка – це можливість розвивати економіку, створювати нові робочі місця, впроваджувати нові технології.

Це – підґрунтя для креативної економіки, великої армії самозайнятих професійних людей.

Сьогодні у світі десятки мільйонів людей працюють на себе. Зокрема, в минулому році на найбільшій у світі фріланс-біржі було зареєстровано 123 тис. українців. А в цьому році їх ще більше, кількість таких людей постійно зростатиме.

На спрощенці працюють IT-спеціалісти, журналісти, таксисти, люди інших професій і це чудово! Малий і середній бізнес не повинен лише торгувати на ринках – у чому переконані деякі урядовці та політики, незалежні підприємці повинні бути всюди. І саме єдиний податок сьогодні дає таку можливість.

Спрощенка – це можливість працювати в умовах складної та корупційної загальної системи сплати податків. І якщо політики хочуть щось змінювати, починати потрібно з реформи загальної системи оподаткування, з ліквідації корупції в Державній фіскальній службі, на митниці та в інших органах влади.

Коли загальна система стане прозорою та дешевою в обслуговуванні, на ній почнуть працювати без примусу. А до тих пір люди боротимуться за своє право легально працювати у своїй країні, а отже боротимуться за спрощенку!

Читайте також: Податкова реформа: перші нотки оптимізму

 ***

Докладно про податкову реформу від Мінфіну читайте в аналітичних матеріалах редакції:

Інші новини на тему податкової реформи>> 

Автор: Оксана Продан

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»