• Посилання скопійовано

«Єдинник» 4 групи має податковий борг: які наслідки?

Якщо СГ у 2022 році перебував у статусі «єдинника» 4 групи, наявність у нього станом на 1 січня 2023 року податкового боргу не є підставою для відмови у підтвердженні статусу «єдинника» 4 групи на 2023 рік

«Єдинник» 4 групи має податковий борг: які наслідки?

ДПС у Тернопільській області інформує, що згідно з підпунктом 291.5-1.3 пункту 291.5-1 статті 291 Податкового кодексу України не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи суб'єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають податковий борг (недоїмку), за винятком безнадійного податкового боргу, який виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин).

Водночас зазначена норма з урахуванням судової практики може бути застосована у разі набуття статусу платника єдиного податку, а не у випадку його підтвердження.

Враховуючи зазначене, якщо суб'єкт господарювання у 2022 році перебував у статусі платника єдиного податку четвертої групи, наявність у нього станом на 1 січня 2023 року податкового боргу не є підставою для відмови у підтвердженні статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2023 рік.

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»