• Посилання скопійовано

Єдинник 4 групи використовує ділянки членів фермерського господарства: хто має нараховувати МПЗ?

У разі укладання договору про користування землею між фізособою і фермерським господарством, зареєстрованого в Держреєстрі речових прав, МПЗ фізичній особі не нараховується, а фермерське господарство сплачує МПЗ самостійно

Єдинник 4 групи використовує ділянки членів фермерського господарства: хто має нараховувати МПЗ?

ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до підпунктів 170.14.1 та 170.14.2 пункту 170.14 статті 170 Податкового кодексу України (зі змінами, далі - ПКУ) для платників податку – власників, орендарів, користувачів на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, не переданих такими особами в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, загальне мінімальне податкове зобов'язання (далі - МПЗ) визначається контролюючим органом.

У разі передачі таких земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, їх розмір враховується при визначенні загального МПЗ орендарів, користувачів на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) таких земельних ділянок у порядку, встановленому ПКУ.

Таким чином, у разі укладання договору про користування земельною ділянкою між фізичною особою і фермерським господарством, зареєстрованого в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, МПЗ фізичній особі не нараховується, а фермерське господарство сплачує МПЗ самостійно.

Докладніше з відповідями на запитання щодо визначення мінімального податкового зобов’язання можна ознайомитися за посиланням.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»