• Посилання скопійовано

З 1 січня 2014 року підприємці на загальній системі зобов’язані вести нову Книгу обліку

Підприємці на загальній системі оподаткування та фізособи, які провадять незалежну професійну діяльність, з 1 січня 2014 року зобов’язані будуть вести нову Книгу обліку доходів і витрат

З 1 січня 2014 року підприємці на загальній системі зобов’язані вести нову Книгу обліку

ГУ Міндоходів у Львівській області нагадує, що підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, з 1 січня 2014 року зобов’язані будуть вести нову Книгу обліку доходів і витрат за формою, затвердженою наказом від 16.09.2013  р. №481.

Книгу можна вести як у паперовому, так і в електронному вигляді. Для цього її необхідно зареєструвати у відповідному органі Міндоходів за основним місцем податкового обліку.

Для реєстрації нової Книги у паперовому вигляді самозайнята особа зобов’язана подати до контролюючого органу примірник Книги, на титульному аркуші якої зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, податкова адреса, номер і дата свідоцтва про право на здійснення незалежної професійної діяльності (за наявності).

Книга пронумерована, прошнурована, безоплатно реєструється в контролюючому органі та засвідчується підписом керівника або заступника контролюючого органу і скріплюється печаткою протягом двох робочих днів.

Для ведення Книги в електронній формі самозайнята особа зобов’язана: отримати посилені сертифікати відкритих ключів, укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом (якщо таких ще немає) і сформувати заяву на отримання Книги та надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку.

Контролюючий орган реєструє заяву самозайнятої особи на отримання Книги у реєстрі поданих заяв і протягом трьох робочих днів формує та надсилає самозайнятій особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера та дати її реєстрації.

Після отримання такого повідомлення підприємець має право вести Книгу в електронному вигляді згідно з вимогами Порядку.

Нагадуємо, що з січня 2014 р. працюватиме сервіс «Електронний кабінет платника податків», яким передбачено для самозайнятих осіб режим «Ведення книг обліку доходів і витрат та книги обліку доходів в електронному вигляді та формування відповідної податкової декларації».

Новини по темі:

Затверджено нову спрощену Книгу обліку доходів і витрат підприємців;

З 18 жовтня діє нова Книга обліку доходів та витрат підприємців;

Нову Книгу обліку підприємці на загальній системі вправі завести з 2014 року;

- Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат - у брошурі від Міндоходів;

Підприємці-загальносистемники реєструють нові книги обліку за місцем своєї реєстрації.

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»