• Посилання скопійовано

Як відображається у Книзі обліку доходів та витрат акцизний податок, включений до вартості проданих товарів

Сума акцизного податку, включена до вартості проданих товарів, зазначається підприємцем у графі 2 «Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності» Книги, однак не відображається в графах 5-8

Як відображається у Книзі обліку доходів та витрат акцизний податок, включений до вартості проданих товарів

ДФС у Чернігівській області у листі від 03.03.2016 р. №171/K/25-01-17-01-15 нагадує що підприємець на загальній системі оподаткування повинен включити суму акцизного податку до складу доходів та відобразити її у графі 2 «Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності» Книги обліку доходів та витрат.

Натомість сума акцизного податку, у разі її включення до вартості проданих товарів, не відображається в графах 5-8 «Витрати, пов’язані із господарською діяльністю» Книги. Оскільки перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою — підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування (п. 177.4 ПКУ) не містить акцизного податку, включеного до вартості товару та сплаченого під час його придбання.

Аналогічне роз'яснення уже надавали київські податківці у листі від 19.11.2015 р. №1964/14/10-36-17-01Докладніше >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»