• Посилання скопійовано

Дохід від комісійної торгівлі у єдинника: роз'яснюють податківці

У разі отримання платником єдиного податку коштів за реалізовані товари за договорами комісії до доходу платника включається лише сума отриманої винагороди

Дохід від комісійної торгівлі у єдинника: роз'яснюють податківці

У листах від 18.12.2015 р. №11834/Б/99-99-17-02-02-14, №11836/С/99-99-17-02-02-14  податківці нагадують, що доходом платника єдиного податку фізособи – підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою:

 - пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування,

 - доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

У разі надання послуг, виконання робіт за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування або за агентськими договорами, доходом є сума отриманої винагороди повіреного (агента).

За договором комісії одна сторона (комісіонер) зобов’язується за дорученням другої сторони (комітента) за плату вчинити один або кілька правочинів від свого імені, але за рахунок комітента

Таким чином, у разі отримання платником єдиного податку коштів за реалізовані товари за договорами комісії до доходу платника включається лише сума отриманої винагороди.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»