• Посилання скопійовано

Для повноцінного страхового стажу платники єдиного податку I групи повинні сплачувати не менше 704 грн ЄСВ

ПФУ звертає увагу: для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць, необхідно сплачувати за місяць ЄСВ в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок (704 грн)

Для повноцінного страхового стажу платники єдиного податку I групи повинні сплачувати не менше 704 грн ЄСВ

Пенсійний фонд звертає увагу, що з 1 січня 2017 року фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до I групи платників єдиного податку, зобов’язані сплатити ЄСВ за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. Відповідні періоди здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого ЄСВ.

У 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб підприємців становить 704 грн на місяць (3200 грн х 22%).

Отже, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов’язковою є сплата єдиного внеску у сумі не менше 352 грн щомісяця.

Водночас для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний місяць необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок (тобто 704 грн).

У разі сплати єдиного внеску у сумі 352 грн за місяць страховий стаж буде зараховано пропорційно, а саме 0,5 місяця, що в подальшому може вплинути на визначення права на пенсію за віком та її розмір.

 

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»