• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» планує продавати товар через інтернет: що потрібно врахувати?

Нормами ПКУ дозволено продаж товарів «єдинниками» як громадянам, так і суб’єктам господарювання

Фізособа-«єдинник» планує продавати товар через інтернет: що потрібно врахувати?

ДПС у Львівській області нагадує, що фізособа – підприємець може здійснювати торгівлю через власний Інтернет - магазин і при цьому застосовувати спрощену систему оподаткування 2 або 3 групи.

Нормами ПКУ дозволено продаж товарів платниками єдиного податку як громадянам, так і суб’єктам господарювання.

Код виду економічної діяльності (КВЕД) 47.91 - роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет.

У разі здійснення діяльності через Інтернет –магазин підприємцю слід дотримуватися норм ПКУ, що регулює спрощену систему оподаткування.

Це, зокрема, контроль обсягу доходу (2 група – 1.5 млн, 3 група – 5 млн на рік), необхідність застосування РРО після перевищення обсягу продажу в 1 млн грн. Останнє не стосується ФОПів, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту. Для них застосування РРО є обов’язковим (пп. 296.10 ПКУ).

Також необхідно дотримуватися норми ПКУ (пп.291.6 ПКУ), що зобов’язує платників єдиного податку здійснювати розрахунки за відвантажені товари виключно в грошовій формі (готівковій, безготівковій).

***

Читайте також: Як будемо працювати з РРО у 2020 році: аналіз змін від редакції 

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»