• Посилання скопійовано

Затверджено положення про робочий час членів екіпажа водного транспорту

Наказ Мінінфраструктури від 29.02.2012 р. №135 «Про затвердження Положення про робочий час і час відпочинку плаваючого складу морського та річкового транспорту України»

Міністерство інфраструктури затвердило Положення про робочий час і час відпочинку плаваючого складу (членів екіпажу) морського та річкового транспорту України.

Положення досить широко охоплює всілякі ситуації робочого розпорядку на суднах. Окремо виділено авральні, аварійні та понаднормові роботи — роботи, що потребують виклику всього або частини екіпажу на допомогу вахтовим.

Як і загалом за КЗпП, для членів екіпажів встановлюється п’ятиденний 40-годинний робочий тиждень з двома вихідними днями — в суботу і неділю. Тривалість робочого дня — 8 годин, напередодні святкових і неробочих днів — 7 годин. Для тих, хто працює у шкідливих і важких умовах праці може встановлюватися скорочена тривалість робочого часу — не більше 36 годин на тиждень.

На суднах з цілодобовою роботою під час експлуатації для членів екіпажів встановлюється, як правило, тризмінний 8-годинний графік вахт. На суднах, що експлуатуються не цілодобово, встановлюється дво- або однозмінний графік вахт. При цьому двозмінний графік роботи встановлюється з тривалістю вахт до 12 годин.

Тривалість щоденного відпочинку членів екіпажів повинна становити від 12 до 16 годин залежно від тривалості вахт (суднових робіт).

Час роботи членів екіпажу на суднах між двома періодами відпочинку на березі не може перевищувати, як правило, 150 календарних днів.

У разі виникнення труднощів із заміною всього екіпажу або окремих його членів в іноземних морських портах, затримки судна в рейсі, стоянки в порту, де зміна екіпажу пов’язана зі значними витратами коштів і часу, тривалість роботи на судні може бути збільшено до 180 календарних днів.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»