• Посилання скопійовано

Українці намагаються перекласти в судах провину за ДТП на погані дороги

"Через незадовільний стан доріг в цьому році в цілому було подано 15 судових позовів. Чотири з них задоволено на суму майже 200 тисяч гривень, в одній справі відмовлено, а в десяти ще тривають судові процедури", - сказав Прусенко

"Через незадовільний стан доріг в цьому році в цілому було подано 15 судових позовів. Чотири з них задоволено на суму майже 200 тисяч гривень, в одній справі відмовлено, а в десяти ще тривають судові процедури", - сказав Прусенко.

За його словами, кількість таких процесів за останні роки не перевищує 5 відсотків від усіх ДТП, що трапляються в Україні.

"І кількість виграних таких судових позовів набагато менша. Адже якщо відверто говорити, то дуже часто ті, хто потрапив у ДТП, намагаються перекласти власну провину за порушення правил руху на шляховиків. Є для цього суд, відповідні державні судові експертизи, які займаються цим питанням. Загалом їх кількість зменшується так само, як зменшується загальна кількість ДТП", - пояснив представник "Укравтодору".

Серед причин виграних громадянами судових позовів він назвав наявність дерев, які росли занадто близько від дороги. "Ще одна причина, яка часто має місце, - це відсутність освітлення. Майже половина ДТП трапляється в нічний час. В цілому у нас наїзди на пішоходів від загальної кількості ДТП становлять 7,4%, а гине 41% осіб від загальної кількості жертв", - підкреслив Прусенко.

На підставі: Известия в Украине

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»