• Посилання скопійовано

Строк видачі картки водія не повинен перевищувати 20 робочих днів після оплати

Видавати картку водія іншій особі, а її не власнику, можна - за наявності нотаріального доручення

Строк видачі картки водія не повинен перевищувати 20 робочих днів після оплати

Мінінфраструктури надало роз'яснення стосовно процедур виготовлення карток до цифрових тахографів.

Так, замовником та отримувачем картки водія може бути лише сам водій, який зобов'язується не передавати картку іншим особам, що підтверджує власним підписом у заяві на отримання картки.

Оплата за виготовлення картки повинна надійти від замовника картки, якого зазначено у відповідному платіжному документі. Платіж, здійснений від іншої фізичної чи юридичної особи, що не є замовником, не може бути використаний для виготовлення картки, оскільки це суперечить вимогам ЦКУ, окрім випадків оформлення нотаріального доручення на здійснення такої оплати.

Строк видачі картки не повинен перевищувати 20 робочих днів після оплати. Водія сповіщають про готовність картки по телефону, а в разі відсутності зв'язку, повідомлення про готовність картки відправляють на адресу електронної пошти. Готову картку водію відправляють Укрпоштою поштовим листом за адресою, наведеною у заяві, або видають особисто. Можливий варіант видачі картки не її власнику, а іншій особі, за наявності у неї нотаріального доручення власника на отримання його картки (Лист Мінінфраструктури від 10.09.2013 р. №1.02-07-3442).

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»