• Посилання скопійовано

Субсидії два місяці потому: п'ять головних помилок при заповненні

12 червня виповнилося рівно два місяці відтоді, як українці почали оформляти субсидії за новими правилами

12 червня виповнилось рівно два місяці відтоді, як українці почали оформляти субсидії за новими правилами.

Нагадаємо, з квітня, щоб отримати житлову субсідію, людина повинна заповнити декларацію про доходи та відповідну заяву, подати ці документи до органів соцзахисту. І якщо його доходів не вистачає на самостійну оплату ЖКП, то субсидія буде призначена. Бланки заяв і декларацій з інструкціями українцям надсилали прямо додому.

Як повідомив директор Департаменту держсоцдопомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, за субсидіями звернулися понад 900 тис. сімей. додатково до тих, хто вже їх отримував в опалювальний період 2014-2015 років (для порівняння: рік тому в неопалювальний сезон субсидії отримувало 400-450 тис. сімей), з них 346 тис. сімей держдопомога вже призначена, решта заяв розглядаються.

“Найбільша проблема для людей – заповнити декларацію про доходи, потрібна підготовча робота, щоб з’ясувати, які були доходи у всіх зареєстрованих за минулий рік (з’ясувати розмір доходів на роботі, зібрати дані про заробітки не за основним місцем роботи, з банку про нараховані відсотки , якщо є депозит. – ред.), – говорить Музиченко. – Ще одна складність виникає, якщо людина зареєстрована в одному місці, а фактично проживає в іншому. Платіж і субсидія нараховуються за місцем реєстрації. Раніше нікого це не хвилювало, а тепер ускладнюється процес. Але це вина мешканця, а не держави, нехай реєструється за фактичним місцем проживання. Якщо є всі дані про доходи, співробітники місцевих органів соцзахисту допоможуть заповнити декларацію та заяву".

 

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»