• Посилання скопійовано

Павло Розенко про підвищення пенсійного віку та нові пенсійні реформи

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що наступного року Уряд не планує розглядати питання про підвищення пенсійного віку. Натомість підвищення мінімальних зарплат дозволить запровадити нові пенсійні програми

Павло Розенко про підвищення пенсійного віку та нові пенсійні реформи

Підвищення мінімальних зарплат дозволить зменшити дефіцит пенсійного фонду та запровадити нові пенсійні програми. Про це заявив у Львові віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Ми очікуємо ефект від підняття з 1 січня 2017 року мінімальних зарплат. Простежимо динаміку наповнення пенсійного фонду у зв'язку з цим, якщо наші сподівання виправдаються і дефіцит пенсійного фонду зменшиться, будемо мати змогу запровадити нові пенсійні програми", - зазначив Розенко.

За його словами, це насамперед дозволить провести індексацію "середніх" пенсій розміром від 1,4 тисяч до 4 тисяч гривень. А це прибуток для 5 мільйонів громадян.

Як сказав Розенко, зараз дефіцит пенсійного фонду становить 156 мільярдів гривень.

"У затвердженому у четвер урядом проекті держбюджету на 2017 рік сума дотації з держбюджету Пенсійному фонду залишилася на колишньому рівні - 156 млрд гривень", - сказав він на прес-конференції у Львові в п'ятницю, 4 листопада.

Відповідаючи на питання журналістів, Розенко сказав, що в проекті держбюджету-2017 зберігається норма щодо оподаткування для працюючих пенсіонерів, але остаточне рішення прийматимуть депутати Верховної Ради.

Крім того, за словами віце-прем'єра, в наступному році уряд не планує розглядати питання про підвищення пенсійного віку.

"Уряд, наскільки я знаю, дотримується консолідованої позиції - у 2017 році підвищення пенсійного віку не буде", - сказав він.

За словами Розенка, для цього спочатку потрібно істотно поліпшити якість життя і збільшити її тривалість.

"Ми не можемо говорити про підвищення пенсійного віку, зокрема, для чоловіків, середня тривалість життя яких в Україні сьогодні становить 65 років", - додав він.

Читайте також: З 1 січня 2017 року планується повне переведення усіх пенсійних справ в електронну форму 

Усі новини на тему>>

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»