• Посилання скопійовано

Аліменти - 2020: мінімальні та максимальні розміри

Мінімальний гарантований розмір аліментів становитиме: для дітей віком до 6 років - 889,5 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років — 1109 грн

Аліменти - 2020: мінімальні та максимальні розміри

В Україні з початку року збільшено розмір виплат аліментів. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту у Facebook, - передає "Уніан".

"Звертаємо увагу, що з 1 січня 2020 року у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму збільшено розмір аліментів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1779 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років — 2218 грн.

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів становитиме:

  • для дітей віком до 6 років - 889,5 грн
  • для дітей віком від 6 до 18 років — 1109 грн.

Ці показники слід враховувати, якщо із зарплати працівників потрібно утримувати аліменти не у твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. Як і раніше, максимальний розмір аліментів становить 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку.

 

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»