• Посилання скопійовано

Уряд підтримав запровадження е-резидентства в Україні

Уряд ухвалив постанову, яка дає зелене світло проєкту е-резидентства. З 1 липня розпочинається експеримент із реалізації та запровадження е-резиденства

Уряд підтримав запровадження е-резидентства в Україні

Уряд ухвалив постанову, яка дає зелене світло проєкту е-резидентства. З 1 липня розпочинається експеримент із реалізації та запровадження е-резиденства. Також затверджений відповідний Порядок.

Е-резидентство – проєкт Міністерства цифрової трансформації. Він призваний зробити Україну більш привабливою країною для іноземців. Це – особливий статус іноземного громадянина в Україні, що відкриває йому доступ до інформаційно-консультаційних сервісів, спрощує процедури отримання адміністративних послуг і укладання цивільно-правових угод, а також надає йому можливість дистанційно засновувати та провадити бізнес в Україні.

Проєкт створюється насамперед для представників креативної індустрії – ІТ, маркетинг, реклама, геймінг.

Завдяки е-резидентству іноземці отримуватимуть онлайн:

  • український кваліфікований електронний підпис
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків
  • можливість відкрити онлайн рахунок в українському банку
  • спрощений доступ до адміністративних послуг в Україні

Згідно постанови, Міністерство цифрової трансформації:

  • протягом двох місяців має подати в установленому порядку Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо прийняття актів, необхідних для запровадження експерименту та забезпечити прийняття нормативно-правових актів, що випливають з цієї постанови;
  • протягом трьох місяців – визначити перелік держав для запровадження експерименту та забезпечити створення та функціонування системи «Е–резидент», що стане частиною порталу Дія.

У Мінцифрі передбачають, що першими е-резидентами стануть іноземні ІТ-спеціалісти, що працюють на українські компанії, а також спеціалісти з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону та ближнього зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринку.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»