• Посилання скопійовано

Укрзалізниця інтегрувала Дію у свій застосунок для купівлі квитків на потяг Київ – Варшава

Укрзалізниця інтегрувала Дію у свій застосунок для верифікації акаунтів. Тепер щоб придбати квитки на найзатребуваніший потяг №67/68 Київ – Варшава, потрібно підтвердити свою особу через Дія.Підпис

Укрзалізниця інтегрувала Дію у свій застосунок для купівлі квитків на потяг Київ – Варшава

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що Укрзалізниця інтегрувала Дію у свій застосунок для верифікації акаунтів. Тепер, щоб придбати квитки на найзатребуваніший поїзд №67/68 Київ – Варшава, потрібно підтвердити свою особу через Дія.Підпис. 

Верифіковані акаунти також зможуть повертати придбані в застосунку квитки на будь-який з міжнародних рейсів у кілька етапів онлайн. І не потрібно робити претензійне повернення – ходити в касу, писати заяву від руки і до пів року чекати розгляду й повернення коштів.  Усе можна зробити онлайн у застосунку Укрзалізниці за секунди. 

«Дія.Підпис – це найзахищеніший цифровий підпис у смартфоні. Щоб підписати документ, потрібно просто кліпнути очима. У цей час штучний інтелект порівнює біометрію вашого обличчя з фото в реєстрі. Тож ніхто не може скористатися Дія.Підписом замість вас. Інтеграція із застосунком Укрзалізниці допоможе зробити сервіс ще зручнішим та продовжити систему боротьбу з перекупами. Адже придбати чи повернути квитки на потяг Київ – Варшава чи повернути квитки на міжнародні потяги користувачі зможуть тільки після верифікації з Дія.Підписом. Завдяки цьому УЗ зможе персонально відстежувати потенційних перекупів. Якщо з акаунта масово купуватимуть та повертатимуть квитки, – після перевірки його заблокують», – зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Перевізник упровадив Дія.Підпис у застосунок, щоб спростити процес повернення квитків для користувачів, а також продовжити системну боротьбу з перекупами.

Придбати квитки на потяги сполученням Київ – Варшава можна лише в застосунку Укрзалізниці. Поїзд курсує щодня, але квитки на нього розкуповують миттєво.

Верифікація акаунтів через Дія.Підпис дасть змогу відстежувати потенційних перекупів і після перевірки блокувати їхні акаунти. Обліковий запис отримає відповідне маркування, і користувач не зможе купувати квитки на поїзд Київ – Варшава та повертати їх онлайн, навіть якщо видалить застосунок і спробує пройти верифікацію через інший пристрій. 

«Влітку ми були вимушені тимчасово призупинити цю послугу через активізацію перекупів. Цей вимушений крок мав досить непоганий результат, проте була й зворотна сторона – незручності для наших добросовісних користувачів. Але вихід завжди є, якщо ти над цим працюєш. Дякую Мінцифри за партнерство та підтримку», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко. 

Як верифікувати акаунт з Дія.Підписом під час купівлі квитка:

  • у застосунку Укрзалізниці виберіть потяг №67/68 Київ – Варшава,
  • підтвердьте особу з Дія.Підписом,
  • виберіть вагон і місце,
  • введіть дані про пасажира. Якщо купуєте квиток для себе, – достатньо натиснути на кнопку з вашими даними після верифікації, яка розташована вище полів. Якщо для родича, – власноруч заповніть його ім’я та прізвище,
  • оплачуєте квиток зручним способом.

І це все! Квиток придбано.

Верифікація акаунта через Дія.Підпис ставатиме доступною користувачам поступово, після оновлення застосунку.

Нагадаємо, Дія.Підпис – це кваліфікований електронний підпис, який можна активувати за секунди в застосунку Дія. Для цього потрібно мати хоча б один з біометричних документів у Дії: ID-картку, закордонний паспорт або посвідку на проживання. А далі: 

  • перейдіть до Меню – Дія.Підпис,
  • натисніть Активувати Дія.Підпис,
  • підтвердьте особу через перевірку за фото,
  • вигадайте 5-значний код для Дія.Підпису.

За весь час українці скористалися Дія.Підписом понад 20 млн разів. 

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»