• Посилання скопійовано

Співробітники ТЦК можуть отримати нові права щодо вручення повісток

Cпівробітники ТЦК зможуть зупиняти військовозобов’язаних просто серед вулиці, щоб перевірити документи і вручити повістку. Такі норми планують прописати в законопроєкті, але його ще не разроблено

Співробітники ТЦК можуть отримати нові права щодо вручення повісток

Судово-юридична газета наголошує, що в Україні співробітники Територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки не мають права зупиняти військовозобов’язаних просто серед вулиці, щоб перевірити документи і вручити повістку. Однак незабаром вони зможуть так діяти, якщо відповідні права буде прописано в законі. Про це повідомив депутат Верховної Ради, секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Radio NV.

За його словами, вже до кінця 2023 року за участі Міноборони і Генштабу такий законопроєкт буде розроблено.

Нардеп визнав, що майже за два роки загальної мобілізації, яка триває через повномасштабну війну, в Україні немає чіткої визначеності щодо законності дій працівників Терцентрів комплектування й військовозобов’язаних громадян, яких вони «намагаються» мобілізувати.

«Фактично працівник ТЦК не має жодного права зупинити людину, вручити їй повістку, вимагати в неї документи. Поліція іноді відсторонюється від цього, щоб не стати якимось центром скандалу», – зазначив Костенко.

Він переконаний, що в таких ситуаціях варто з розумінням ставитися до співробітників ТЦК, які «мають план» щодо мобілізації. Так само й до людей, яких «незаконно намагаються призвати», хоча в них, згідно з Конституцією, є така відповідальність – захищати країну.

Тож, заявив парламентар, уже до кінця року фахівці Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил Україні розроблять проєкт закону, який розширить права працівників ТЦК та СП.

«Вони зможуть вести аудіо- і відеозаписи, перевіряти приписні та документи», – додав Костенко.

***

Читайте такожНові правила мобілізації та скорочення підстав для відстрочки від неї: у ВРУ готують законопроєкт

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»