• Посилання скопійовано

Скільки підприємств переїхало з територій бойових дій: нові дані Мінекономіки

З регіонів активних бойових дій в більш безпечні переїхали 725 підприємств, з них 528 вже відновили свою діяльність на новому місці. Ще 284 компанії зараз здійснюють пошук підходящої локації

Скільки підприємств переїхало з територій бойових дій: нові дані Мінекономіки

З регіонів активних бойових дій в більш безпечні переїхали 725 підприємств, з них 528 вже відновили свою діяльність на новому місці. Ще 284 компанії зараз здійснюють пошук підходящої локації або способу транспортування. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі «Суспільного».

«До програми релокації може долучитись будь-яке підприємство, яке хоче перемістити свої виробничі потужності у відносно безпечні регіони країни. Держава надає таким підприємствам пакет підтримки, який, зокрема, включає підбір нової локації для розміщення компанії, допомогу з перевезенням на нове місце, сприяння в розселенні працівників, які переїхали разом з підприємством, та у пошуку нових співробітників, а також підтримку у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту. Ми сподіваємось, що програма релокації допоможе бізнесу якнайшвидше відновити свою діяльність, зберегти робочі місця, сплачувати податки і таким чином підтримувати економіку країни», – зазначила Тетяна Бережна.

За її словами, серед релокованих підприємств, які вже відновили свою діяльність на новому місці, найбільшу частину складають підприємства, що працюють в сфері оптової та роздрібної торгівлі – понад 40% (від загальної кількості переміщених підприємств) та підприємства в сфері переробної промисловості – 30%. Також серед переміщених компаній майже 7% здійснюють діяльність в сфері інформації та телекомунікації, 6% – професійної, наукової та технічної діяльності, 4% – у сфері будівництва.

Найбільше підприємств релокувалося до Львівської (29% релокованих підприємств), Закарпатської (18%), Чернівецької (13%), Тернопільської (8%) та Хмельницької (7,6%) областей.

Серед великих компаній, які релокувались, заступник міністра економіки назвала ТОВ «Пожмашина», ТОВ «Корум “Дружківський машинобудівний завод”», ТОВ «Сталекс», ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування».  

Загалом на єдиній онлайн-платформі взаємодії учасників програми релокації ДП «Прозоро.Продажі» заявки на переміщення зареєстрували 1816 підприємств, 601 компанія відмовилась від релокації у зв”язку з деокупацією територій України. 

Нагадаємо, урядова програма релокації підприємств реалізується Міністерством економіки України спільно з обласними держадміністраціями, а також Укрзалізницею та Укрпоштою. Щоб взяти участь в програмі, необхідно зареєструватись на платформі цифрової взаємодії за посиланням.

***

Читайте також:

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»